Logo Culinair Kommers

Nieuws

Wij houden u graag op de hoogte via onderstaande nieuwsberichten en onze nieuwsbrief.


Duurzame verpakkingen met meer gemak – de komende maanden bij Culinair Kommers

Plastic verpakkingen - elke week zit de vuilnisbak er vol mee. Iedereen die het plastic afval scheidt, weet dat het flink kan oplopen, de hoeveelheid verpakkingen die we weggooien. Voor een organisatie als Culinair Kommers is het een hot issue. We willen dat de maaltijden van goede kwaliteit zijn en dat ook uitstralen. Dat gaat samen met een verzorgde, duurzame verpakking. Want van al dat plastic weggooien wordt niemand beter. Vanaf september introduceert Culinair Kommers daarom 2 nieuwe, duurzame verpakkingen. Dit is een uitbreiding in het assortiment, de huidige verpakkingseenheden blijven gewoon bestaan. John Kommers vertelt alles over de nieuwe verpakkingen in dit interview.


Kristyna Zuchovska maakt uw bestelling op maat

Er is bij Culinair Kommers al een heel proces aan vooraf gegaan voordat u een gezonde, ambachtelijk bereide maaltijd kunt serveren aan een gast of bewoner. We hebben u al kennis laten maken met chefs die de recepturen ontwikkelen en koks die de maaltijden bereiden. Vandaag maakt u kennis met Kristyna Zuchovska. Deze jonge Poolse dame neemt de volgende stap voor haar rekening: zij maakt van grote hoeveelheden de kleine porties die u uiteindelijk aantreft in uw verpakking.


Thema avonden in zorgcentrum Wiekendael

De dames van Zorgcentrum Wiekendael van Stichting Groenhuysen in Roosendaal stonden voor een lastige opdracht. Ze moesten in de zomer een origineel en aansprekend menu van de chef bedenken, dat vers bereid was. Ze zaten met hun handen in het haar en kwamen er niet goed uit. Toen hebben ze de hulp van Jolanda Hugens - Kommers van Culinair Kommers ingeroepen. Zij kwam met het idee om thema avonden te organiseren. Vanwege de goede ervaringen met de wereldgerechten van Culinair Kommers die daar goed bij aansloten. Dat bleek een schot in de roos te zijn. Er zijn drie thema avonden georganiseerd en met succes! Iedereen was enthousiast.


Koken met Sharmilla voor 800 vrijwilligers

Elk jaar worden de 800 vrijwilligers van WVO-zorg in Vlissingen, Oost-Souburg en Middelburg bedankt met een diner. Ieder jaar zet Ton Snijders, Hoofd Restaurants, met zijn team een mooie feestavond voor hen neer. Dit jaar werd het diner wel heel bijzonder ingevuld, met een Sri Lankaans buffet.


Lol in inpakken en sorteren met Katarzyna en Sylvia

Katarzyna Kostra en Sylvia Jasik werken bij Culinair Kommers op de afdeling waar wordt ingepakt en gesorteerd. De sfeer op de afdeling is heel goed: Katarzyna en Sylvia hebben veel lol met hun collega’s.


Gezonde voeding in de beweegweek

Gezond eten is belangrijk voor jong en oud. Stichting Elisabeth in Roosendaal besteedde tijdens de Beweegweek extra aandacht aan de gezonde maaltijd en tussendoortjes. Culinair Kommers hielp hen daarbij.


Maak kennis met Joris

Onze kok Joris Elsevier kreeg zijn opleiding bij De Rooi Pannen in Breda. Hij leerde het vak in het gerenommeerde restaurant Vroenhout in Roosendaal. En zoals dat in de horeca gaat: wanneer anderen vrij zijn, was Joris aan het werk. Dat wilde Joris anders.


Het laatste jaar van Lena

De maaltijden voor de bewoners van de woonvoorzieningen Korenmarkt in Bergen op Zoom worden goed verzorgd door Lena Nuijten. Op drie locaties – ze liggen op korte afstand van elkaar – woont een gevarieerde groep cliënten. Ze wonen er heerlijk midden in de stad en krijgen er de begeleiding die ze nodig hebben.


Thema activiteit van Marianne

Een thema-middag of -avond is genieten voor bewoners en medewerkers. De extra gezelligheid trekt bewoners en bezoekers naar het restaurant of de activiteitenruimte. Het zorgt voor ontmoeting en brengt reuring in de instelling.


Op bezoek bij Maria van Pius X

We nemen een kijkje in het Bisdom van Breda bij Pius X. Maria is 60 jaar, heeft 3 kinderen en 4 kleinkinderen. Ze is na de zorg voor haar kinderen terecht gekomen in de catering. Uiteindelijk is ze voor Pius X gaan werken, inmiddels doet ze dit al zeven jaar met veel plezier.


Een feestmaal, op een doodgewone middag

Voor André Dingemanse en Jolanda Hugens-Kommers zijn de dagen met proeverijen de leukste van het jaar. En ook bij de gasten valt het in de smaak, want om Pasen alvast voor te proeven waren er weer 30 relaties naar Hoogerheide gekomen.


Maak kennis met Willem

In deze nieuwsbrief maak je kennis met Willem. Hij werkt al twaalf jaar met veel plezier als chauffeur voor Culinair Kommers. Hij is 56 jaar en woont samen met zijn zoon. 


Een kijkje in de keuken van Vivianne Coppejans van de Vurssche

Vivianne Coppejans - de Block is teamleider facilitair voor SVRZ, locatie de Vurssche in Axel en de Molenhof in Zaamslag. Bij deze 2 locaties bedient zij samen met haar medewerkers, ongeveer 160 cliënten. Zij houdt zich bezig met bijna alles, behalve de zorg voor de cliënten. Voorbeelden? Ze geeft leiding aan de huismeesters, receptie en linnenkamer. Ze zorgt er ook voor dat haar cliënten elke dag een heerlijke maaltijd voorgeschoteld krijgen. Dat doet ze met behulp van de ambachtelijke maaltijden van Culinair Kommers.


Maak kennis met Rick Leenaerts

In deze nieuwsbrief maak je kennis met de nieuwe aanwinst van Culinair Kommers; Rick Leenaerts. Hij werkt sinds vorig jaar met veel plezier bij Culinair Kommers als commercieel medewerker. Hij is 25 jaar en woont met zijn vriendin in Roosendaal.


Nieuw in ons assortiment: meer vleesgemak

Culinair Kommers is van origine een ambachtelijke slagerij, uitgegroeid tot een leverancier van complete maaltijden. "Wij boden altijd al een heel volledig assortiment aan vlees van goede kwaliteit. En daarom vind je bij Culinair Kommers ook nog steeds het traditionele assortiment. Maar de laatste jaren is er veel veranderd in de markt in het aanbod aan kip, rund en varkensvlees in vorm en smaak. Daar wilden we al een tijd iets mee,” vertelt John Kommers. “Onze mensen zijn altijd bezig met het ontwikkelen van de producten volgens de laatste trends in de markt. Nu heeft Culinair Kommers besloten om het assortiment uit te breiden met gemarineerd en gesneden vlees. Ook zijn de eenheden aangepast.”