Logo Culinair Kommers

Iedereen kent binnen zijn familie of kennissen kring wel iemand die (ernstig) ziek is en aan moet sterken. Dan ben je vast ook bekend met de smakeloze bijvoeding die vaak wordt voorgeschoteld. Dat moet toch anders kunnen, dachten ze bij Culinair Kommers. In samenwerking met Culinair adviseur Ton Snijders bedachten ze smaakvolle oplossingen voor dit probleem in de vorm van mousses, repen en fingerfood. Want wie aan moet sterken moet immers iets lekkers eten.

Ton Snijders is hoofdvoeding restaurants bij WVO Zorg in Vlissingen en Culinair adviseur bij Culinair Kommers. Hij vindt het leukste aan zijn vak om een creatieve invulling te geven aan eten, zodat het met smaak gegeten wordt. “Want met smaakvol eten kun je mensen echt helpen, ” vertelt Ton. Ga maar na bij jezelf; als iets écht lekker is, schep je nog een keer op. Het tegenovergestelde geldt ook; als het niet lekker is laat je het staan. En als je extra energie nodig hebt, dan moet je goed eten, dus moet het lekker smaken.

In samenwerking met Culinair Kommers werd gewerkt aan een smaakvolle oplossing voor bijvoeding. Onderdeel van het assortiment zijn de eiwit verrijkte mousse. Niet zoet maar hartig. Dat is uniek in de markt. En het is ook nog eens goed houdbaar in spuitzakken in de vriezer. De mousse is verkrijgbaar in 10 verschillende smaken waaronder kip, rund, ei en prei.

Hartig fingerfood

En niet te veel in 1 keer, maar steeds kleine porties. Vanuit die gedachte is het fingerfood bedacht. Niet met een enkele groente smaak maar bijvoorbeeld een nasi- of bami-hapje. Het is gemaakt in blokjes, zodat je de structuur en smaak van het gerecht herkent.

Fingerfood

Energie- en eiwit verrijkte repen

Het laatste eiwit verrijkte product zijn de repen. Daar viel ook wel wat aan te verbeteren. Niet van die keiharde repen met kunstmatige stoffen en toegevoegde suikers maar zachte repen, puur en met natuurlijke voedingsstoffen. Bijvoorbeeld een chocolade/kokos reep of een lekkere vruchten reep met dadels.

Repen

Enthousiasme over de energie- en eiwit verrijkte voeding

"Bij WVO zorg waar de bijvoeding is getest zijn de cliënten erg enthousiast over de producten. Dat blijkt uit het feit dat het nu ook echt opgegeten wordt. Het is écht lekker en een ontzettende verbetering ten opzichte van de voorgaande producten." Aldus Ton Snijders.

Ook tijdens de zorg totaal beurs, waar Culinair Kommers de producten lanceerde kwamen veel positieve reacties. We hoorden vooral veel positieve geluiden over de smaak, iedereen vond het erg lekker. Ook was men heel positief verrast over de hartige hapjes. Dat is nog eens wat anders dan de bestaande zoete alternatieven. De introductie was dus echt een succes!

De producten zijn niet alleen bestemd voor ouderen maar eigenlijk voor iedereen die extra energie nodig heeft, bijvoorbeeld vanwege een operatie of om te presteren tijdens het sporten.

Interesse in deze vernieuwende bijvoeding? Wij komen graag langs om het assortiment te laten proeven. Neem contact met ons op via: Tel: 0164 612176