Logo Culinair Kommers

Vitaal leven staat bij Culinair Kommers hoog in het vaandel. Dat begint natuurlijk met gezonde, goed gebalanceerde voeding. Maar voldoende bewegen is daar direct aan verbonden. Daarom draagt Culinair Kommers een warm hart toe aan sport en sloeproeien in het bijzonder. Sloeproeien is namelijk een gezamenlijke passie van John Kommers en Jolanda Hugens Kommers. Jolanda roeit 2 keer per week bij Stichting de Wilde Mossels in de sloep Mytilus en draagt ook een steentje bij met sponsoring.


Roeien dat is topsport. De 10 deelnemers van het sloep roeiteam Wilde Mossels trainen 2 x per week gezamenlijk. Maar eigenlijk alle teamleden sporten ook nog eens 1 of 2 keer per week apart van elkaar. Dat doen ze om fit te blijven voor de wedstrijden die soms wel 24 km lang zijn. Dat zijn er zo’n 10 per jaar door heel Nederland. Om te kunnen voortbestaan heeft de Stichting sponsoring nodig. Culinair Kommers levert jaarlijks een financiële bijdrage. Marianne Verburg die bakboord 2 roeit, houdt zich ook bezig met de sponsoring van het sloep roeiteam en vertelt alles over de bijzondere sport en de samenwerking met Culinair Kommers.


“Sloeproeien; dat is het mooiste wat er is, vertelt Marianne. Ik ben dol op het water en was daar als klein meisje al veel te vinden bij de zeeverkenners. Ik vind het dan ook erg leuk dat ik nu weer tot een sloep roeiteam behoor. Sportief bezig zijn, grenzen verleggen in teamverband en lekker in de buitenlucht bezig zijn, dat is gewoon fantastisch!” Zeker de afgelopen jaren is het roeiteam ook nog eens erg goed bezig. Zo zijn er diverse prijzen in de wacht gesleept. Ze behaalden de 2de prijs in een nieuwe roei race in Maastricht Slaag op Moojer Moas. “Dat was echt een triomftocht,” vertelt Marianne. “Sinds we een nieuw team hebben, zitten we echt in een super goede flow. Het is mooi om te zien dat we zo’n goede prestatie neerzetten met elkaar”.

Sponsoring wilde mossels2

“Wij zijn erg blij en dankbaar voor de support van onze sponsors. Zo sponsort ook Culinair Kommers jaarlijks. Tijdens de roeiwedstrijd in Muiden deden zij dat door het eten te verzorgen. Dit jaar gaan de Wilde Mossels een nieuwe uitdaging aan; Ze gaan zich op Italiaanse wateren begeven en daar de Vogalonga roeien, dwars door Venetië. Culinair Kommers is samen met de roeisters deze uitdaging aangegaan.”


Marianne vindt het te gek dat Culinair Kommers een steentje bijdraagt aan het roeiplezier en het sloeproeien in Nederland. “Het is in Nederland een opkomende sport, en daarom is het supertof dat Culinair Kommers deze sport een warm hart toedraagt!”