Logo Culinair Kommers

Verpleeghuis Hof van Nassau in Steenbergen is een nieuw en baanbrekend concept van Stichting tante Louise. Het concept is uniek omdat het met behulp van de nieuwste technologieën maximale vrijheid biedt aan cliënten met dementie. Culinair Kommers is dan ook trots op het feit dat dit misschien wel mooiste verpleeghuis van het land, tot 1 van haar klanten behoord. Culinair Kommers heeft de facilitaire medewerkers mogen ondersteunen bij het opstarten van de maaltijden in het nieuwe verpleeghuis.


De kleurrijke kadewoningen van het Hof van Nassau zien er niet alleen erg mooi uit. Het verpleeghuis biedt 120 bewoners in 12 woongroepen onderdak. De cliënten met dementie krijgen maximale vrijheid m.b.v. een voorgeprogrammeerd polsbandje. Het polsbandje weet precies waar de bewoners zich vrij mogen bewegen. Meer bewegingsvrijheid dat draagt bij aan de kwaliteit van leven.

 

Hulp bij opstarten nieuwe locatie

 

Culinair Kommers draagt graag bij aan een betere levensstandaard van de bewoners met gevarieerde en gezonde maaltijden, die heerlijk smaken. Al ver voor het nieuwe verpleeghuis werd opgeleverd is Jolanda Hugens Kommers aan de slag gegaan met de facilitaire medewerkers van het verpleeghuis om ze voor te bereiden op de samenwerking met Culinair Kommers.
Ze hebben een rondleiding gekregen bij Culinair Kommers en hebben uitgebreid kennis kunnen maken met de organisatie. Er zijn daarna 3 werksessies georganiseerd waarin de medewerkers alles geleerd hebben over het bestellen van de maaltijden en de boodschappen. “We zijn achter de computer gekropen en hebben alles met elkaar doorgenomen,” vertelt Jolanda Hugens Kommers. “Daardoor is er goed contact ontstaan en waren de medewerkers optimaal voorbereid. Het is fijn om klanten op die manier te helpen, er komt namelijk een hoop op je af als je een nieuwe locatie moet opstarten.”

HVN workshop 2


“De eerste week hebben we de nieuwe locatie volledig ontzorgt door de maaltijden te bezorgen en de (koel)kasten te vullen. Natuurlijk hebben we er toen ook wat extra lekkere dingetjes bij gedaan als chips en wat lekkers voor bij de koffie.”
“Daarna zijn de facilitaire medewerkers onder begeleiding de maaltijden en boodschappen gaan bestellen. Die bewegingsvrijheid krijgen de bewoners ook in het uitkiezen van de maaltijden. Zo kunnen ze afwisselen met gezonde convenience maaltijden, een luxere maaltijd in het restaurant en op vrijdag frietjes met wat lekkers erbij. Want goed en gevarieerd eten, dat is waar we in geloven bij Culinair Kommers.”

HVN 2 koelkast 2HVN 3 kastje 2

Een goed gevulde koelkast en wat lekkers voor bij de koffie in de kastjes.

Bewoners vol lof over de kwaliteit van de maaltijden

De bewoners zijn vol lof over de kwaliteit van de maaltijden, vooral de groentes. Een groot applaus voor de groente leverancier van Culinair Kommers: van Ruiten en Floresse uit Vlissingen. Het assortiment is ontzettend groot. Neem nou de andijvie die kun je in krop bestellen, zodat de dagbesteding ze kan snijden. Maar het kan ook in gesneden porties besteld worden, de hoeveelheid kan men dan zelf aangeven. Dat zorgt ervoor dat er bijna niks wordt weggegooid.
Ook het vlees van Culinair Kommers wordt erg goed beoordeeld door de bewoners. Het is heerlijk mals en smaakvol. “Logisch natuurlijk want wij zijn van origine slagers. Wij hebben ontzettend veel verstand van dit ambacht en dat proef je terug in het vlees.”


Culinair Kommers denkt graag mee met haar klanten. Alle verzoeken worden binnen 24 uur opgelost. We adviseren ook over de boodschappen en de levertijden. Als klanten een ander menu hebben of specifieke wensen t.a.v. het menu zoals regionale gerechten als hachee dan geven we daar ook invulling aan. Onze klanten ontzorgen, dat is wat we het liefste doen bij Culinair Kommers.


Wilt u ook ontzorgt worden met heerlijke en gezonde maaltijden van Culinair Kommers? Neem contact met ons op!