Logo Culinair Kommers

Een familiebedrijf, dat is iets bijzonders. Daar wordt het vak je letterlijk met de paplepel ingegoten. En zo ging dat ook met Brian Kommers, zoon van Peter Kommers. Vol trots vertelt hij over zijn loopbaan bij Culinair Kommers.


Brian Kommers is inmiddels 24, maar werkt al voor de zaak sinds zijn 13de. Toen is hij begonnen met vakantiewerk. Hij is gestart bij de inpakruimte, stickers op de maaltijden plakken, het simpele werk. Daarna mocht hij in de slagerij gaan werken en dat vond hij zo leuk dat hij ook de Slager Vak Opleiding is gaan doen. Hij wilde de familie traditie van het mooie slagersambacht voortzetten, dat wist hij heel erg zeker. Vervolgens werd hij productie medewerker en toen meewerkend voorman. Het sprak hem erg aan dat hij meer verantwoordelijkheid kon dragen en samen met een team iets kon maken. “Voorheen werd er verteld wat je moest doen, door alle ervaring die ik heb opgedaan kan ik dat nu zelf aangeven. Het is veel leuker om zelf invulling te geven aan je werkzaamheden.”

Wat doe je nu bij Culinair Kommers?


Nu houdt Brian zich hoofdzakelijk bezig met het aansturen van de inpak afdeling van de maaltijden. Het spreekt hem erg aan om informatie te verwerken die binnenkomt. Problemen oplossen, daar maakt hij een sport van. “Als er een last minute wijziging is dan moet je snel schakelen. Ik vind het echt een uitdaging om dat in de juiste banen te leiden. En de sfeer onderling, die is bijzonder goed. Dat maakt het werk pas echt leuk.”


Van aansturing naar ondersteuning


“Ik ga me meer richting kantoor bewegen, ons pa achterna. Mijn kracht ligt echt in het ondersteunen van processen. Dat heb ik de afgelopen jaren geleerd. Ik zal dus in grote lijnen de werkzaamheden van Peter Kommers over gaan nemen. En dat is vrij breed. Dat houdt bijvoorbeeld in dat ik alle orders verwerk en de e-mails bijhoudt. Maar ik zal de klant ook op technisch vlak gaan ondersteunen, bijvoorbeeld als de maaltijdbestelling in de verkeerde week geleverd wordt of als er een factuur niet klopt.”


Lekkerste gerecht?


“Poeh, daar vraag je me wat,” antwoord Brian. “Het was altijd de nasi, maar nu de wereldgerechten erbij gekomen zijn, is het lastiger geworden. Het blijft toch de nasi, zegt hij na enige twijfel. Dat vind ik persoonlijk heel lekker, het is echt mijn favoriet.”


Fit voor de fun

Dat Brian goede voeding en gezondheid belangrijk vindt, blijkt niet alleen uit zijn werkend leven. Ook in zijn vrije tijd is hij intensief bezig met een vitaal leven. Zijn passie is de paardensport, en dat is niet onverdienstelijk. In de afgelopen jaren heeft hij een aantal prijzen gewonnen. Verder voetbalt hij voor de fun. En fitnessen? Dat doet hij gewoon tussendoor.