Logo Culinair Kommers

Bij Culinair Kommers zijn ze het afgelopen jaar niet alleen druk geweest met het bereiden van heerlijke maaltijden. In de tussentijd is ook het productieproces ingrijpend verbeterd. Het gevolg: Een kwalitatief nóg beter product en efficiënter produceren, doordat de werkprocessen veel beter op elkaar aansluiten. En daar zijn ze bij Culinair Kommers best een beetje trots op.


In de afgelopen jaren is het aantal klanten bij Culinair Kommers vergroot. Een positieve ontwikkeling maar dit vereiste wel dat de organisatie van het bereiden van de maaltijden veranderd diende te worden. Een kwalitatief goed product stond hierbij voorop. Daarom is er geïnvesteerd in het verbeteren van productietechnieken, efficiëntie van systemen en machines.

“We zijn toen gaan kijken naar mogelijke oplossingen, een kwalitatief goed product was daarbij het belangrijkste”, vertelt Davy Kommers, die zich als productieleider veel bezighoudt met innovatie. “De productietechnieken konden oók een stuk efficiënter. Er zijn toen nieuwe machines en technieken gekozen om hierop in te spelen.”


“We hebben ons toen verdiept in de mogelijkheden in machineland. Zo konden we ook een beter beeld vormen van wat we precies wilden. Nu hebben we veel modernere machines, die kwalitatief nog betere producten leveren en ook nog eens veel efficiënter werken. Een voorbeeld? De machines kunnen een groter volume aan, een partij van 400 kg kan nu in 1 keer gemaakt worden en de kwaliteit is minstens zo goed. Voorheen werd dat in 4 keer gedaan. Het product wordt daardoor ook nog eens consistenter.”


“We hebben ook voor een nieuwe bereidingstechniek gekozen, stomen. Dat komt de kwaliteit van de producten ten goede. Gestoomde groente hebben gewoon duidelijk meer smaak.”
“Maar het biedt ook andere voordelen. We kunnen nu meer produceren in hetzelfde tijdsbestek. Dat komt omdat het garingsproces sneller is met stoom. Het bevordert ook nog eens de kwaliteit. We zijn nu bezig met de laatste lijn. Dat zorgt ervoor dat alles op 1 punt geportioneerd wordt. Dat wordt nu gecentraliseerd, voorheen gebeurde dat op elke afdeling. We willen dat voor de kerst af hebben.”


“Het is mooi om zo’n verandering door te kunnen voeren. Iedereen is er erg tevreden over. En daar doen we het uiteindelijk voor. Het heeft de productie veel goed gedaan. Kwalitatief zijn de maaltijden nóg beter geworden. Zo wordt de puree nu in mooie bolletjes gepresenteerd. De klanten zijn er blij mee.”