Logo Culinair Kommers

De Brink is een centrum voor Wonen & Zorg in Roosendaal. Het heeft 240 appartementen en 52 aanleunwoningen. Het behoort tot de stichting Groenhuysen. De Brink is al zo’n 20 jaar klant bij Culinair Kommers. “Wij verzorgen daar dus al jaren de maaltijden. We zagen dat er weinig variatie was in de bestellingen,” vertelt Jolanda Hugens-Kommers. “Daar zagen wij een kans liggen om de bewoners hernieuwd kennis te laten maken met de diversiteit aan maaltijden.”

De afdelingen bestellen tegenwoordig zelf hun maaltijden. Eerder werd dat hoofdzakelijk door het restaurant gedaan. Culinair Kommers heeft een enorme variatie aan maaltijden. Het leek de organisatie daarom goed om de bewoners eens opnieuw kennis te laten maken met de diverse mogelijkheden. Want hoe leuk is het om de bewoners te verrassen met een andere maaltijd? En hoe kan dat nu beter dan de bewoners zelf te laten proeven van wat wij allemaal aanbieden?

Culinair Kommers organiseerde daarom op 11 september een food market, in samenwerking met de koks en medewerkers van het restaurant van het zorgcentrum. Leverancier Wylax deed ook mee door o.a. toastjes met zalm te verzorgen. Ongeveer 80 bewoners maakten opnieuw kennis met de diversiteit aan maaltijden van Culinair Kommers.

“We zijn de middag begonnen met een heerlijke groentesoep. Daarna hebben we allerlei kleine gerechtjes uitgeserveerd aan de bewoners. Dat hadden we niet gekund zonder de hulp van de kok Jeroen en de medewerkers van het restaurant. We hebben Penne peperoni met kip, een rundergehaktbal met uitjes, Tiroler gröstl en een minibroodje met Unox knakworst aangeboden. De bewoners hebben genoten. Ze vonden het vooral weer eens wat anders,” vertelt Jolanda. “Het is ook erg leuk dat je rechtstreeks contact hebt met de bewoners en dat ze je nu herkennen.”

“Wanneer Culinair Kommers nu de maaltijden komt brengen, zwaaien de bewoners enthousiast. En als ik ze nu vraag naar de maaltijden, zeggen ze dat het eten goed is, maar niet meer zo lekker als tijdens de food market,” zegt Jolanda lachend. “Wij doen graag wat extra voor klanten. We willen tevreden klanten en daar doen we bijna alles voor!”

Interesse in de services van Culinair Kommers? Neem contact op met Jolanda via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bekijk hier de video van de food market bij De Brink.

Foodmarket de BrinkFoodmarket de Brink soepFoodmarket de Brink Wylax