Logo Culinair Kommers

Jarenlang kookte Mark Geleijns voor de Zusters Franciscanessen van de congregatie ‘Alles voor Allen’ in Breda. “Ooit waren er 400 zusters, nu nog maar 40”, vertelt Mark. “Het was niet meer rendabel om zelf de maaltijden te blijven maken in de eigen gaarkeuken.”

Mark Geleijns werkt inmiddels een jaar bij Culinair Kommers. “Ik ken Culinair Kommers juist door de sluiting van de keuken. We hebben zeven partijen uitgenodigd voor een proeverij. Culinair Kommers stak er toen echt met kop en schouders bovenuit. We deden een blinde test. Kommers won het op smaak, consistentie en versheid.”

Toen Mark hoorde van de vacature, was hij er snel bij om te solliciteren. “Ik heb ook een korte tijd in een fabriek gewerkt waar maaltijden worden gemaakt. Dat is echt heel anders dan hier. Nu ben ik weer heerlijk aan het koken in een keuken. Wat me wel opviel is de hectiek. Hier wordt erg hard gewerkt. In de instelling bij de zusters was het veel rustiger. De sfeer is hier ook heel goed, trouwens. De collega’s zijn heel tof!

Hier heb ik ook geleerd waardoor de maaltijden van Culinair Kommers zo goed zijn. De ingrediënten zijn vers en de bereidingstijd is kort. Dat zie je aan de kleur en je proeft het ook. Alles wordt hier drie of vier keer getest, voordat het bij de klant aan komt.

Ik bereid nu vooral groente. Dat doen we met de steamer en in de ketel. Dagelijks doe ik zoveel groente, dat ik ’s avonds thuis geen groente meer hoef te eten.

Ons lekkerste gerecht? Babi ketjap of chili con carne. De Nasi of bami vind ik ook heel lekker!”