Logo Culinair Kommers

Plastic verpakkingen - elke week zit de vuilnisbak er vol mee. Iedereen die het plastic afval scheidt, weet dat het flink kan oplopen, de hoeveelheid verpakkingen die we weggooien. Voor een organisatie als Culinair Kommers is het een hot issue. We willen dat de maaltijden van goede kwaliteit zijn en dat ook uitstralen. Dat gaat samen met een verzorgde, duurzame verpakking. Want van al dat plastic weggooien wordt niemand beter. Vanaf september introduceert Culinair Kommers daarom 2 nieuwe, duurzame verpakkingen. Dit is een uitbreiding in het assortiment, de huidige verpakkingseenheden blijven gewoon bestaan. John Kommers vertelt alles over de nieuwe verpakkingen in dit interview.

 Vertel eens John, hoe is het zo gekomen?

“Dat kwam eigenlijk omdat wij andere en meer duurzame verpakkingen wilden gebruiken die nóg meer gemak geven. De nieuwe verpakking is veel duurzamer en heeft ook de mogelijkheid de componenten los van elkaar te verpakken. Maar geen zorgen dit is geen vervanging van de standaard verpakking, die blijft gewoon bestaan.”
“De komende maanden worden er 2 nieuwe verpakkingen geïntroduceerd. Ten eerste is er een nieuwe verpakking voor vers vlees, half fabricaten en de wereld gerechten. Ten tweede kun je in de toekomst ook de componenten los van elkaar bestellen. Zo heb je dan bijvoorbeeld de mogelijkheid om een 1 persoons maaltijd de aardappels, sperziebonen en het vlees los van elkaar in een bakje te laten verpakken. Op deze manier kun je de losse onderdelen ook beter bewaren en evt. weer gebruiken in een andere maaltijd. De komende maanden gaan we u uitgebreid informeren over deze nieuwe concepten.


De standaard kant-en-klare maaltijden met de bekende verschillende maatvoeringen (1 persoons 1/6, 1/3 en ½) blijven gewoon bestaan.

Hebben jullie een goede partij gevonden die jullie daarbij kan helpen?


“We hebben toen gekeken welke verpakkingen er voor handen zijn. Wij hadden natuurlijk best wel een aantal eisen. Daarom hebben wij beurzen bezocht en zijn toen bij de leverancier Bunzl terechtgekomen. De verpakkingslijn HALO PACK is eigenlijk het enige concept dat voldeed aan al onze wensen.”
“Zij voorzien in mooie, degelijke verpakkingen, die voor meer dan 90% uit karton bestaan. Met gebruik van recyclebare materialen, een laag energieverbruik en een significante vermindering van het transportvolume. Het feit dat zij ook voorzien in optimale conserveringsmogelijkheden, gaf de doorslag. Dat sluit naadloos aan bij onze wensen, verteld John.”


En doet dat nu ook nog iets met de kwaliteit van de inhoud zo'n duurzame verpakking?


“In de basis niet, de kwaliteit van de producten was altijd al goed. Maar als je kijkt naar de bereiding dan is er wel degelijk verschil in kwaliteit. De nieuwe verpakking kan ook in de oven. En een maaltijd uit de oven is nu eenmaal beter van kwaliteit dan een maaltijd uit de magnetron. Omdat je hoger in temperatuur kunt gaan, kun je een veel beter resultaat bereiken.”
“Al met al dus een hele verbetering zo’n nieuwe verpakking. En verbeteren dat is onze dagelijkse uitdaging. Wij willen onze klanten tevreden blijven houden."