Logo Culinair Kommers

Er is bij Culinair Kommers al een heel proces aan vooraf gegaan voordat u een gezonde, ambachtelijk bereide maaltijd kunt serveren aan een gast of bewoner. We hebben u al kennis laten maken met chefs die de recepturen ontwikkelen en koks die de maaltijden bereiden. Vandaag maakt u kennis met Kristyna Zuchovska. Deze jonge Poolse dame neemt de volgende stap voor haar rekening: zij maakt van grote hoeveelheden de kleine porties die u uiteindelijk aantreft in uw verpakking.

Bij Culinair Kommers kunt u de hoeveelheden bestellen die u wenst. Wilt u 4 of 5 worstjes in een verpakking? Dat kan allebei. Wij vinden dat belangrijk, want we willen voedselverspilling tegen gaan. Voor Kristina betekent dat precies werken. “Iedere bestelling staat op een sticker. Bijvoorbeeld 4 stuks. Dan moet ik er dus 4 in het bakje doen.” Portioneren bij Culinair Kommers is maatwerk, waardoor het werk heel afwisselend is.


Kristyna: “Daarna moeten de bakjes snel koud worden. Dat is heel belangrijk. Daarom moet ik checken met een thermometer.” Onze producten worden binnen 90 minuten gekoeld naar beneden de 5 graden “En soms hebben we een klein beetje over. Dat eten wij dan later zelf op. Bijvoorbeeld als we lang werken.”


2 jaar geleden kwam Kristyna via een uitzendbureau bij Culinair Kommers terecht. Inmiddels is ze in dienst getreden. “Ik vind alles leuk aan het werk,” vertelt Kristyna, die in korte zinnen toch goed Nederlands spreekt. “Ik werk met leuke mensen.” Ze volgt in Nederland een opleiding en leert Nederlands. Ambitie heeft ze ook: “Misschien word ik wel de nieuwe kok.”

Als ik Kristyna vraag naar haar favoriete gerecht van Culinair Kommers geeft ze een heel lijstje: “gestoofde appeltjes, stamppot savooiekool met spek, gebonden tomatensoep of champignonsoep. We proeven alles in de keuken,” vertelt ze. “Maar de gerechten die we ook in Polen eten, die vind ik nog steeds het lekkerst!”