Logo Culinair Kommers

De dames van Zorgcentrum Wiekendael van Stichting Groenhuysen in Roosendaal stonden voor een lastige opdracht. Ze moesten in de zomer een origineel en aansprekend menu van de chef bedenken, dat vers bereid was. Ze zaten met hun handen in het haar en kwamen er niet goed uit. Toen hebben ze de hulp van Jolanda Hugens - Kommers van Culinair Kommers ingeroepen. Zij kwam met het idee om thema avonden te organiseren. Vanwege de goede ervaringen met de wereldgerechten van Culinair Kommers die daar goed bij aansloten. Dat bleek een schot in de roos te zijn. Er zijn drie thema avonden georganiseerd en met succes! Iedereen was enthousiast.

Ineke van Sprundel stond met haar collega facilitair medewerkers, Sylvie Uijtdehage, Anneke v.d.Bent en Nancy de Laat voor een uitdagende opdracht. Voor de opdracht moesten zij de zomercyclus opvragen en een zomerkalender maken. Per dag moest er 1 “Menu van de Chef” gepromoot worden. Daarom hebben zij Culinair Kommers om hulp gevraagd. Ze zijn eerst langsgegaan en hebben in Hoogerheide van alles geproefd. Soep, een stukje gehakt, vlees en vis; het was allemaal even lekker. Maar wat meteen erg opviel is dat ze bij Culinair Kommers erg vriendelijk en gastvrij zijn.

We hebben het toen over onze opdracht gehad. We wilden de bewoners eens iets anders voorschotelen”, verteld Ineke. Jolanda kwam toen al snel met het idee op de proppen drie thema-avonden te verzorgen. De thema’s werden Mexico, Oostenrijk en Italië met alles erop en eraan. Van versbereide maaltijd tot de aankleding, alles was tot in de puntjes verzorgd.”

“Op de Mexicaanse avond hebben we het restaurant, dat mutje vol zat, omgetoverd tot een Mexicaans landschap. Je waande je met de Mexicaanse vlaggen, cactusjes, sombrero’s en Mexicaanse placemats bijna echt in Mexico. Van Culinair Kommers kregen we de recepten en de ingrediënten om de maaltijden zelf vers te bereiden. Dat ging onder toeziend oog van onze top kok Robin Stroop. Zo konden we de bewoners een heerlijk Mexicaans twee gangen menu voorschotelen.”

Mexicaanse avond 4

 

“Vooraf hebben we ook nog wat Tortilla chips gemaakt. Een Mexicaanse rijstschotel, gemaakt van kip, kidneybonen, rijst, courgette en kruiden vormde het hoofdgerecht. Er was ook een lekkere frisse rauwkostsalade bij. Gelukkig hadden de bewoners daarna nog een gaatje voor het overheerlijke toetje: schuimgebak met warme kersen vanille-ijs en slagroom. Zo konden we de bewoners een heerlijk Mexicaans twee gangen menu voorschotelen.”

Mexicaanse avond 5

“De bewoners en andere gasten (familie) verlieten uitgelaten en voldaan het restaurant. Ze vonden het een erg leuke avond en vonden jammer dat het weer voorbij was. Uit de ingevulde enquêteformulieren bleek dat ze erg enthousiast waren over de thema-avonden. Het restaurant zag er erg sfeervol uit qua aankleding en de rijstschotel was heerlijk.”

Over de andere thema avonden waren de bewoners ook erg enthousiast. Het was echt een groot succes, de avonden waren ook veel drukker bezet dan anders. Het  was heel leuk om met deze opdracht bezig te zijn. Van tevoren heb ik me wel zorgen gemaakt en zelfs slapeloze nachten gehad. We hebben in samenwerking met Culinair Kommers alles op alles gezet en het liep gewoon geweldig. Jolanda is 2 avonden bij gesprongen, heel fijn vond ik dat. We kregen uiteindelijk zelfs bloemen van de manager. De thema-avonden krijgen zeker een vervolg.”

Wilt u ook eens een thema avond organiseren voor uw cliënten? Culinair Kommers helpt u hier graag bij. Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. nr. 0164612176.