Logo Culinair Kommers

Nieuws

Wij houden u graag op de hoogte via onderstaande nieuwsberichten en onze nieuwsbrief.


Gezocht: Kok

Ben jij de keukenkoning die we zoeken?

Als echt vakman kook je vanuit je passie, ben je altijd op zoek naar verbetering en zorgt voor een onvergetelijke culinaire ervaring voor onze klanten.


Maatregelen Coronavirus

Wereldwijd en ook in heel Nederland zijn er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook voor Culinair Kommers heeft dit opperste prioriteit.

De gezondheid van al onze klanten, medewerkers en vrijwilligers is natuurlijk altijd onze hoogste prioriteit. Wij volgen hierin strikt de richtlijnen van het RIVM. Hierbij een overzicht van de genomen maatregelen:

  • Extern bezoek aan de productielocatie van Culinair Kommers is teruggebracht tot datgeen wat noodzakelijk is om voortgang van ons productieproces te garanderen;
  • De medewerkers van Culinair Kommers dienen het voorgeschreven handenwas- en desinfectieprotocol strikt te volgen en hebben daarnaast een apart protocol met voorzorgsmaatregelen;
  • Alle medewerkers op de productieomgeving dragen mondkapjes. Wij hebben de productielocatie zodanig gewijzigd dat werken met ten minste 1,5 meter afstand van elkaar mogelijk is;
  • Zo lang de RIVM maatregelen met betrekking tot het beperken van verspreiding van het coronavirus van kracht zijn, houden wij geen rondleidingen op onze productielocatie.

Calamiteitenplannen

Mochten er onverhoopt toch levering- of capaciteitsproblemen ontstaan, dan beschikt Culinair Kommers over een aantal calamiteitenplannen. Per mogelijk scenario zijn plannen tot in detail uitgewerkt en borgt de toeleveranties naar onze relaties en mensen die gebruik maken van onze maaltijdservice met betrekking tot het leveren van maaltijden in een beperkter vastgesteld assortiment.

We handelen zo snel als mogelijk op alle richtlijnen van het RIVM en stellen alles in het werk om onze dienstverlening conform afspraak te verrichten. We zullen u zo goed mogelijk informeren door dit bericht te updaten, mocht hier aanleiding voor zijn.


Vitaal met energie- en eiwit verrijkte voeding van Culinair Kommers

Iedereen kent binnen zijn familie of kennissen kring wel iemand die (ernstig) ziek is en aan moet sterken. Dan ben je vast ook bekend met de smakeloze bijvoeding die vaak wordt voorgeschoteld. Dat moet toch anders kunnen, dachten ze bij Culinair Kommers. In samenwerking met Culinair adviseur Ton Snijders bedachten ze smaakvolle oplossingen voor dit probleem in de vorm van mousses, repen en fingerfood. Want wie aan moet sterken moet immers iets lekkers eten.


Culinair Kommers draagt sloeproeien warm hart toe

Vitaal leven staat bij Culinair Kommers hoog in het vaandel. Dat begint natuurlijk met gezonde, goed gebalanceerde voeding. Maar voldoende bewegen is daar direct aan verbonden. Daarom draagt Culinair Kommers een warm hart toe aan sport en sloeproeien in het bijzonder. Sloeproeien is namelijk een gezamenlijke passie van John Kommers en Jolanda Hugens Kommers. Jolanda roeit 2 keer per week bij Stichting de Wilde Mossels in de sloep Mytilus en draagt ook een steentje bij met sponsoring.


Maximale vrijheid met de maaltijden van Culinair Kommers

Verpleeghuis Hof van Nassau in Steenbergen is een nieuw en baanbrekend concept van Stichting tante Louise. Het concept is uniek omdat het met behulp van de nieuwste technologieën maximale vrijheid biedt aan cliënten met dementie. Culinair Kommers is dan ook trots op het feit dat dit misschien wel mooiste verpleeghuis van het land, tot 1 van haar klanten behoord. Culinair Kommers heeft de facilitaire medewerkers mogen ondersteunen bij het opstarten van de maaltijden in het nieuwe verpleeghuis.


Een kwalitatief nóg beter product

Bij Culinair Kommers zijn ze het afgelopen jaar niet alleen druk geweest met het bereiden van heerlijke maaltijden. In de tussentijd is ook het productieproces ingrijpend verbeterd. Het gevolg: Een kwalitatief nóg beter product en efficiënter produceren, doordat de werkprocessen veel beter op elkaar aansluiten. En daar zijn ze bij Culinair Kommers best een beetje trots op.


Gezonde maaltijden van Culinair Kommers

Er is nogal wat te doen rondom de kwaliteit van de tafeltje dekje maaltijden. Met name bij de gezondheid van de maaltijden worden grote vraagtekens gezet; zo bleek onlangs weer uit een onderzoek van de consumentenbond. De hoeveelheid groenten laat vaak te wensen over en de hoeveelheid zout is veel te groot bij de meeste aanbieders, zo blijkt uit het onderzoek. Hoe zit dat eigenlijk bij Culinair Kommers?


Duurzame verpakkingen met meer gemak – de komende maanden bij Culinair Kommers

Plastic verpakkingen - elke week zit de vuilnisbak er vol mee. Iedereen die het plastic afval scheidt, weet dat het flink kan oplopen, de hoeveelheid verpakkingen die we weggooien. Voor een organisatie als Culinair Kommers is het een hot issue. We willen dat de maaltijden van goede kwaliteit zijn en dat ook uitstralen. Dat gaat samen met een verzorgde, duurzame verpakking. Want van al dat plastic weggooien wordt niemand beter. Vanaf september introduceert Culinair Kommers daarom 2 nieuwe, duurzame verpakkingen. Dit is een uitbreiding in het assortiment, de huidige verpakkingseenheden blijven gewoon bestaan. John Kommers vertelt alles over de nieuwe verpakkingen in dit interview.


Kristyna Zuchovska maakt uw bestelling op maat

Er is bij Culinair Kommers al een heel proces aan vooraf gegaan voordat u een gezonde, ambachtelijk bereide maaltijd kunt serveren aan een gast of bewoner. We hebben u al kennis laten maken met chefs die de recepturen ontwikkelen en koks die de maaltijden bereiden. Vandaag maakt u kennis met Kristyna Zuchovska. Deze jonge Poolse dame neemt de volgende stap voor haar rekening: zij maakt van grote hoeveelheden de kleine porties die u uiteindelijk aantreft in uw verpakking.


Thema avonden in zorgcentrum Wiekendael

De dames van Zorgcentrum Wiekendael van Stichting Groenhuysen in Roosendaal stonden voor een lastige opdracht. Ze moesten in de zomer een origineel en aansprekend menu van de chef bedenken, dat vers bereid was. Ze zaten met hun handen in het haar en kwamen er niet goed uit. Toen hebben ze de hulp van Jolanda Hugens - Kommers van Culinair Kommers ingeroepen. Zij kwam met het idee om thema avonden te organiseren. Vanwege de goede ervaringen met de wereldgerechten van Culinair Kommers die daar goed bij aansloten. Dat bleek een schot in de roos te zijn. Er zijn drie thema avonden georganiseerd en met succes! Iedereen was enthousiast.


Koken met Sharmilla voor 800 vrijwilligers

Elk jaar worden de 800 vrijwilligers van WVO-zorg in Vlissingen, Oost-Souburg en Middelburg bedankt met een diner. Ieder jaar zet Ton Snijders, Hoofd Restaurants, met zijn team een mooie feestavond voor hen neer. Dit jaar werd het diner wel heel bijzonder ingevuld, met een Sri Lankaans buffet.


Lol in inpakken en sorteren met Katarzyna en Sylvia

Katarzyna Kostra en Sylvia Jasik werken bij Culinair Kommers op de afdeling waar wordt ingepakt en gesorteerd. De sfeer op de afdeling is heel goed: Katarzyna en Sylvia hebben veel lol met hun collega’s.


Gezonde voeding in de beweegweek

Gezond eten is belangrijk voor jong en oud. Stichting Elisabeth in Roosendaal besteedde tijdens de Beweegweek extra aandacht aan de gezonde maaltijd en tussendoortjes. Culinair Kommers hielp hen daarbij.


Het laatste jaar van Lena

De maaltijden voor de bewoners van de woonvoorzieningen Korenmarkt in Bergen op Zoom worden goed verzorgd door Lena Nuijten. Op drie locaties – ze liggen op korte afstand van elkaar – woont een gevarieerde groep cliënten. Ze wonen er heerlijk midden in de stad en krijgen er de begeleiding die ze nodig hebben.


Thema activiteit van Marianne

Een thema-middag of -avond is genieten voor bewoners en medewerkers. De extra gezelligheid trekt bewoners en bezoekers naar het restaurant of de activiteitenruimte. Het zorgt voor ontmoeting en brengt reuring in de instelling.

Subcategorieën