Logo Culinair Kommers

Culinair Kommers Duurzaam

Kwaliteit speekt bij Culinair Kommers voor zich. Het is vanzelfsprekend dat wij als onderneming winst en rendement genereren. Zakelijk succes is immers de basis voor onze gemeenschappelijke toekomst. Daarnaast houdt Culinair Kommers rekening met de effecten op het milieu. Het hoort al jaren bij ons bedrijf. We hebben gezamenlijk al heel wat duurzame doelstellingen bereikt, toch zijn we nooit klaar.

De wereld blijft zich ontwikkelen en veranderen. Wij proberen hier altijd tijdig ruimte te maken voor verbeteringen. Wij stellen ons steeds de vraag welke materialen gebruiken we. Door wie zijn de producten geproduceerd en onder welke omstandigheden. Ook zijn wij ons er van bewust van onze verantwoordelijkheid voor de maatschappij waarin wij werkzaam zijn. Als bedrijf staan wij stil bij sociale, ethische en ecologische gevolgen van onze bedrijfsvoering. Zo zoeken wij constant naar oplossingen om onze processen zo in te richten dat zij impact hebben op de mens, milieu en samenleving. Waar we kunnen verbeteren doen we dat. Samen met onze medewerkers en klanten.

Inkoop

Wij motiveren onze inkopers tot het maken van duurzame en gezonde keuzes. Wij gebruiken producten die traceerbaar zijn door het merendeel van de verse producten uit de directe lokale leveranciers, vlees dat diervriendelijk is geproduceerd. Ook maken wij gebruik van seizoen producten en hebben wij een uitgebreide vegetarisch en biologisch assortiment. Van de herkomst tot op het bord van de klant. Wij bieden gegarandeerd betrouwbare producten.

Beperking van voedselverspilling

Wat betreft de voedselverspilling nemen wij al jaren het voortouw. Dit omdat wij zien dat er onnodig veel voedsel verspilt wordt. We zien het als onze taak om bij onze klanten de voedselverspilling terug te dringen. Wij produceren geen maaltijden op voorraad, alleen op bestelling, exact wat onze klant nodig heeft. Dit houdt in dat wij en onze klanten zeer weinig voedsel verspillen. Culinair Kommers heeft een app ontwikkelt deze app kan de waste (voedselverspilling) op klantniveau bijhouden.

Eigen medewerkers

Wij hebben onze voorwaarden naar onze medewerkers toe in gedragscode vastgelegd. Zo geven wij de medewerkers richtlijnen voor de omgang met elkaar en onze zakelijke partners. In deze voorwaarden laten wij zien waar wij als bedrijf voor staan. Onze medewerkers zijn sterk betrokken en laten zich telkens weer inspireren tot nieuwe ideeën en oplossingen. Culinair Kommers besteed veel tijd en energie in het betrekken van de medewerkers. Zodat de noodzaak om de nadelige effecten van de bedrijfsvoering op het milieu met name ten aanzien van emissie en afvalstromen, door iedereen gedragen word. Dit doen we door middel van voorlichting, opleidingen en motiveren van medewerkers.

Aandacht voor het milieu

Wij werken dagelijks aan oplossingen om de milieu impact zoveel mogelijk te beperken. Dit doen we door met energiezuinige apparatuur te werken voor het productieproces, zoals efficiënte stoomketels en ledverlichting. Ook doen wij aan afvalscheiding in etensafval, karton, papier en plastic. Deze afvalstromen worden gerecycled.

Logistiek

De afgelopen jaren hebben we geïnvesteerd in een duurzame wagenpark. Onze vrachtwagens voldoen aan de nieuwe euro 6-normering. Dit zijn vrachtwagens waarmee gecombineerd koel- en vriesproducten kunnen worden bezorgd. Door het combineren van deze producten kan de route efficiënter worden ingedeeld.

Doordat we voortdurend op zoek zijn naar mogelijkheden van nieuwe transporttechnieken hebben we er voor kunnen zorgen dat we door middel van planning, navigatie ICT en door de medewerking van onze klanten dat we alleen de noodzakelijke kilometers nog hoeven te maken. Tevens worden onze chauffeurs getraind in het rustig, zuinige rijden. Culinair Kommers hoopt zijn vervoer op korte termijn te gaan vervangen door voertuigen die op waterstof rijden. Wij houden deze ontwikkeling nauwlettend in de gaten.

Verpakkingen

Sinds 2019 werken wij met een nieuwe verpakking die voor meer dan 90% uit karton bestaat. Door gebruik te maken van recyclebare materialen, een laag energieverbruik en een significante vermindering van de transportformule bieden wij voor onze verpakking een duurzame oplossing met een optimale conserveringsmogelijkheid.