Logo Culinair Kommers

Nieuws

Wij houden u graag op de hoogte via onderstaande nieuwsberichten en onze nieuwsbrief.


Maatregelen Coronavirus

Maatregelen coronavirus

19 MAART 2020

Welke maatregelen neemt de Culinair Kommers

Wereldwijd en ook in heel Nederland worden extra maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook voor Culinair Kommers heeft dit opperste prioriteit.
De gezondheid van al onze klanten, medewerkers en vrijwilligers is natuurlijk altijd onze hoogste prioriteit. Wij volgen hierin strikt de richtlijnen van het RIVM. Hierbij een overzicht van de genomen maatregelen:

  • ·Extern bezoek aan de productie- en portioneerlocaties van Culinair Kommers is teruggebracht tot datgeen wat noodzakelijk is om voortgang van ons productieproces te garanderen;
  • ·De medewerkers van Culinair Kommers dienen het voorgeschreven handenwas- en desinfectieprotocol strikt te volgen en hebben daarnaast een apart protocol met voorzorgsmaatregelen;

Calamiteitenplannen

Mochten er onverhoopt toch levering- of capaciteitsproblemen ontstaan, dan beschikt Culinair Kommers over een aantal calamiteitenplannen. Per mogelijk scenario zijn plannen tot in detail uitgewerkt en borgt de toeleveranties naar onze relaties en mensen die gebruik maken van onze maaltijdservice met betrekking tot het leveren van maaltijden in een beperkter vastgesteld assortiment.

We handelen zo snel als mogelijk op alle richtlijnen van het RIVM en stellen alles in het werk om onze dienstverlening conform afspraak te verrichten. We zullen u zo goed mogelijk informeren door dit bericht te updaten, mocht hier aanleiding voor zijn.


Culinair Kommers breidt assortiment uit met noten, zuidvruchten en superfoods

Noten, zuidvruchten en superfoods; ze zijn niet meer weg te denken in de dagelijkse voeding. Daarom is het een goede aanvulling op het assortiment van Culinair Kommers. Jolanda Hugens Kommers heeft daar met haar achtergrond in de noten en zaden een neus voor. Zij selecteerde de beste kwaliteit noten (mixen), gedroogd fruit en superfoods.
De noten, zuidvruchten en superfoods breed inzetbaar, bijvoorbeeld in de winkeltjes bij zorginstellingen maar ook voor de horeca.


Rudy Mast heeft elke dag plezier in zijn werk

Rudy Mast houdt van zijn beroep als chauffeur bij Culinair Kommers. Hij is dan ook erg blij dat hij nu alweer bijna een jaar geleden de keuze maakte om van baan te wisselen.


Culinair Kommers: nu ook verkrijgbaar binnen Horeca

Culinair Kommers gaat haar heerlijke, verse en ambachtelijke maaltijden ook binnen horeca en catering aanbieden. Door de sous-vide (vacuüm gegaard) bereiding zijn de producten die Culinair Kommers gebruikt ook nog eens makkelijk en snel om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Daarmee spelen ze bij Kommers in op het grote personeelstekort waarmee men binnen de horeca en catering kampt. Genoeg reden dus om de heerlijke gerechten ook binnen de Horeca te gaan verkopen. De eerste stap was de aanwezigheid op de horecabeurs in Goes. Jolanda Hugens Kommers vertelt er uitgebreid over.


Vitaal met energie- en eiwit verrijkte voeding van Culinair Kommers

Iedereen kent binnen zijn familie of kennissen kring wel iemand die (ernstig) ziek is en aan moet sterken. Dan ben je vast ook bekend met de smakeloze bijvoeding die vaak wordt voorgeschoteld. Dat moet toch anders kunnen, dachten ze bij Culinair Kommers. In samenwerking met Culinair adviseur Ton Snijders bedachten ze smaakvolle oplossingen voor dit probleem in de vorm van mousses, repen en fingerfood. Want wie aan moet sterken moet immers iets lekkers eten.


De ambachtelijke maaltijden van Culinair Kommers: nu ook op de camping verkrijgbaar

Neem een Camping in Koudekerke met een campingwinkel en een restaurant voeg daar de verse maaltijden van Culinair Kommers aan toe en je hebt de sleutel tot succes. Want ook op de camping wil je graag een lekkere verse maaltijd waar je zelf niet al te veel tijd en aandacht aan hoeft te besteden. Het is ten slotte vakantie. De ambachtelijke maaltijden van Culinair Kommers zijn sinds kort dus ook verkrijgbaar op de camping.


Maak kennis met Jamie Kommers

Culinair Kommers is een echt familie bedrijf. Zo begon ook Jamie Kommers 5,5 jaar geleden bij Culinair Kommers. Het slagersvak had toen zijn hart gestolen. Inmiddels heeft hij zich ontpopt tot medewerker binnendienst en houdt hij zich bezig met het oplossen van de problemen van de klanten en de marketing communicatie. Hij vertelt er alles over in dit interview.


Culinair Kommers draagt sloeproeien warm hart toe

Vitaal leven staat bij Culinair Kommers hoog in het vaandel. Dat begint natuurlijk met gezonde, goed gebalanceerde voeding. Maar voldoende bewegen is daar direct aan verbonden. Daarom draagt Culinair Kommers een warm hart toe aan sport en sloeproeien in het bijzonder. Sloeproeien is namelijk een gezamenlijke passie van John Kommers en Jolanda Hugens Kommers. Jolanda roeit 2 keer per week bij Stichting de Wilde Mossels in de sloep Mytilus en draagt ook een steentje bij met sponsoring.


Maximale vrijheid met de maaltijden van Culinair Kommers

Verpleeghuis Hof van Nassau in Steenbergen is een nieuw en baanbrekend concept van Stichting tante Louise. Het concept is uniek omdat het met behulp van de nieuwste technologieën maximale vrijheid biedt aan cliënten met dementie. Culinair Kommers is dan ook trots op het feit dat dit misschien wel mooiste verpleeghuis van het land, tot 1 van haar klanten behoord. Culinair Kommers heeft de facilitaire medewerkers mogen ondersteunen bij het opstarten van de maaltijden in het nieuwe verpleeghuis.


De Culinair Kommers loopbaan van Brian

Een familiebedrijf, dat is iets bijzonders. Daar wordt het vak je letterlijk met de paplepel ingegoten. En zo ging dat ook met Brian Kommers, zoon van Peter Kommers. Vol trots vertelt hij over zijn loopbaan bij Culinair Kommers.


Een kwalitatief nóg beter product

Bij Culinair Kommers zijn ze het afgelopen jaar niet alleen druk geweest met het bereiden van heerlijke maaltijden. In de tussentijd is ook het productieproces ingrijpend verbeterd. Het gevolg: Een kwalitatief nóg beter product en efficiënter produceren, doordat de werkprocessen veel beter op elkaar aansluiten. En daar zijn ze bij Culinair Kommers best een beetje trots op.


Puur genieten met de feestmaaltijden van Culinair Kommers

De feestdagen komen eraan. Bij Culinair Kommers zijn ze daar al helemaal op voorbereid. Een aantal gerechten zijn fijn geproefd tijdens de jaarlijkse kerstproeverij. Het was een ontzettend groot succes. Mede dankzij de aankleding. Het was net alsof het al kerst was. En de menu’s? Die waren om te smullen.


De Culinair Kommers loopbaan van Davy

Vroeger ging een familiebedrijf meestal over van vader op zoon. Zo hebben John en Peter Kommers hun vader ook opgevolgd. Tegenwoordig is dat een stuk minder vanzelfsprekend. Wél voor Davy Kommers, die nooit iets anders heeft gewild.


Foodmarket bij De Brink

De Brink is een centrum voor Wonen & Zorg in Roosendaal. Het heeft 240 appartementen en 52 aanleunwoningen. Het behoort tot de stichting Groenhuysen. De Brink is al zo’n 20 jaar klant bij Culinair Kommers. “Wij verzorgen daar dus al jaren de maaltijden. We zagen dat er weinig variatie was in de bestellingen,” vertelt Jolanda Hugens-Kommers. “Daar zagen wij een kans liggen om de bewoners hernieuwd kennis te laten maken met de diversiteit aan maaltijden.”


Gezonde maaltijden van Culinair Kommers

Er is nogal wat te doen rondom de kwaliteit van de tafeltje dekje maaltijden. Met name bij de gezondheid van de maaltijden worden grote vraagtekens gezet; zo bleek onlangs weer uit een onderzoek van de consumentenbond. De hoeveelheid groenten laat vaak te wensen over en de hoeveelheid zout is veel te groot bij de meeste aanbieders, zo blijkt uit het onderzoek. Hoe zit dat eigenlijk bij Culinair Kommers?